Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Explozia de la Hramul Chişinăului…

Explozia de la Hramul Chişinăului a ajuns în judecată

Potrivit rechizitoriului cetăţenii Eugeniu Bujac, Vasili Zaharov, Alexei Gânu şi Timur Dari sunt învinuiţi de procurori de purtarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor; tentativă de omor intenţionat cu premeditate, asupra a două sau mai multor persoane, prin mijloace periculoase pentru viaţa şi sănătatea mai multor persoane.

Procurorii îi învinuiesc pe cei 4 că, la 14.10.2009, aceştia, fiind în stare de ebrietate, conform unui planu criminal, înarmându-se cu o grenadă de luptă „RG-42″, s-au deplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1, mun. Chişinău, unde se desfăşurau acţiuni de divertisment cu ocazia sărbătorii „Ziua oraşului” şi, infiltrându-se în mediul de persoane din scuarul Catedralei, în apropierea Arcului de Triumf, au deflagrat grenada de luptă.

În urma acţiunilor infracţionale ale învinuiţilor au fost cauzate leziuni corporale de grad diferit unui număr de 37 de persoane, care ulterior au fost transportate la instituţiile medicale din Chişinău, fiindu-le acordată asistenţă medicală.

Bujac este învinuit de procurori şi de păstrarea substanţelor psihotrope în proporţii mari, fără scop de înstrăinare. Aceste substanţe au fost descoperite în timpul percheziţiei.

Trei dintre învinuiţi au antecedente penale. Învinuiţii se află în arest preventiv. Cauza penală a fost expediată în judecătoria Buiucani pentru examinare în fond.